2021-05-11 08:45:11• hírek • Bede Emőke

Már készülnek a 16 évnél idősebb diákok oltására is

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal megtette az első lépéseket afelé, hogy a 16 éven felüli diákokat is immunizálni lehessen.

A hivatal kérésére Anișoara Boitor főtanfelügyelő összesítést készített, melyből kiderül, hogy Szatmár megyében hány 16-18 év közötti diák kaphatja meg a koronavírus elleni oltást. A kimutatás szerint összesen 7988 tanuló esik bele ebbe a korcsoportba: 5186-an Szatmárnémetiben, 1255-en Nagykárolyban, 588-an Avasfelsőfaluban, 230-an Tasnádon, 159-en Sárközújlakon és 578-an vidéki iskolákban tanulnak.


Altfatter Tamás prefektus arra kérte a tanfelügyelőséget, hogy az érintett oktatási intézményekben még e hét folyamán szervezzenek szülői értekezleteket, melyek alkalmával elmondják, hogyan zajlik a 16-18 évesek oltása, illetve milyen előnyökkel jár majd számukra mindez. A tanfelügyelőségnek május 18-ig kell továbbítania a prefektusi hivatalnak az arra vonatkozó kimutatást, hogy hány szülő egyezett bele, hogy gyermekét beoltsák (elég, ha csak az egyik szülő jóváhagyja az oltást), majd ennek függvényében kidolgozzák a diákok minél hamarabb, minél operatívabb módon történő immunizálásához szükséges stratégiát.


A kormánymegbízott határozott véleménye, hogy a szatmáriak nagyfokú érdeklődése, melyről az első oltási maratonon is tanúbizonyságot tettek, illetve az új, oltásra jogosult kategóriák kijelölése révén hamarosan elérhetjük a 100 ezer Szatmár megyei lakos beoltására vonatkozó célkitűzést. Ez a számláló egyébként a hétfői napon meghaladta a 62 ezret.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: